Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن روحانی دیروز (دوشنبه) در دیدار نوروزی با جمعی از کارگزاران نظام و مدیران دستگاه‌های مختلف اجرایی کشور، تولید را مقدمه ای برای اشتغال و رشد اقتصادی دانست و گفت: «تلاش برای تولید اشتغالزا در کشور وظیفه ای دینی، ملی و انقلابی است و هدفگذاری دولت در سال جدید، اشتغال بالای 700 هزار نفری است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

روحانی در این دیدار که در دفتر رییس جمهور برگزار شد؛ با آرزوی سالی توام با رفاه عمومی ، اشتغال جوانان، امنیت و رشد و شکوفایی در همه زمینه های اقتصادی، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی ، گفت: «اشتغال یکی از مهم‌ترین مسایل اقتصادی، اجتماعی و امنیت آفرین کشور است و اگر مردم احساس کنند اشتغال در مسیر درستی قرار گرفته ، امید و آرامش عمومی در جامعه افزایش خواهد یافت.»

آمارهایی با ارزش تبلیغاتی!

رئیس جمهور به تلاش های دولت در عرصه اشتغال اشاره کرد و با بیان اینکه در دنیا طی سال های گذشته تنها چند کشور بوده اند که توانسته اند اشتغال بالای 600 هزار نفر ایجاد کنند ، گفت: «درسال گذشته به طور میانگین موفق شدیم 700 هزار اشتغال ایجاد کنیم اما باید برای بالا بردن این رقم با توجه به آمار انباشته شده متقاضیان کار، تلاش ها مضاعف شود.»

روحانی در حالی دولتش را جزو چند کشوری که توانسته اند بالای 600 هزار شغل ایجاد کنند معرفی کرده است که اولا آمارها خلاف ادعاهای دولتمردان است و دیگر اینکه ایشان اگر می‌خواهند قیاس کنند بهتر بود میزان بیکاران و نرخ ایجاد اشتغال را در آن کشورها مد نظر قرار می‌دادند تا نسبت دقیق به دست آید.

فرض کنید، کشور «الف» که 1 میلیون بیکار دارد، سال گذشته 400هزار شغل ایجاد کرده است. در سمتی دیگر کشور «ب» 7میلیون بیکار دارد و در مدت زمانی مشابه 700هزار شغل را پایه گذاری کرده است. اکنون اگر تنها به میزان ایجاد اشتغال نگاه کنیم کشور «ب» موفق‌تر به نظر می رسد اما به واقع و در نسبت با جمعیت بیکار کشور «الف» 40درصد ایجاد شغل کرده و کشور «ب» 10درصد. این همان شیوه ای است که متاسفانه دولت تدبیر و امید در ارائه آمارها از آن سود می برد. یعنی برخی آمار به صورت ابتر ارائه می‌شود که تنها ارزش تبلیغاتی دارند.

رئیس دولت یازدهم در حالی در ماه های پایانی دولتش این موضوع را عنوان می کند که در ایام انتخابات با انتقاد از وضعیت بیکاری وعده داده بود که این معضل را برطرف خواهد کرد. اما مطابق گزارش هایی که در ماه های پایانی سال 95 در روزنامه های حامی دولت منتشر شد آمار بیکاری روند افزایشی داشته است.

خروج از رکود و سایه تهدید!

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود، تراز مثبت تجاری ،تورم تک رقمی و خروج از رکود ، تقویت روند اشتغالزایی، جذب سرمایه خارجی ، نوسازی صنایع حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده ای و فعال کردن 24 هزار واحد صنعتی در کشور را از دستاوردهای دولت یازدهم برشمرد و با اشاره به نقش ارزنده برجام در تحقق بخشی به این دستاوردها گفت: «هدف ما در برجام این بود که سایه تهدید را از سر کشور برداریم و همچنین زنجیر تحریم های ظالمانه و تحمیلی را پاره کنیم که همه اینها در سایه کمک های خداوند ، هدایت‌های مقام معظم رهبری و حمایت‌های مردم تحقق یافت.»

رئیس جمهور در حالی از خروج از رکود و تورم تک نرخی سخن می گوید که نه مردم نه تنها تصمیم ها و بی تدبیری های دولت در زمینه واردات بی رویه، به اقتصاد ملی خسارت وارد کرد. فقط در یک ساله اجرای برجام، 500 هزار نفر بر شمار بیکاران افزوده شد و صدها کارخانه تعطیل شدند. متاسفانه اکنون تازه، شروع پدیداری آثار بی‌تدبیری های دولت است و اثرات تلخ این روزمرگی و روش «باری به هر جهت» ، در سال جاری و سال آینده بیشتر پدیدار خواهد شد.

دست‌کم زنجیرهای تازه تحریم‌ها را ببینید؟!

موضوع دیگری که رئیس جمهور به آن اشاره کرده است «پاره کردن زنجیر تحریم های ظالمانه و تحمیلی» است. چگونه می توان چنین چیزی را بیان کرد و آن را دستاورد دولت یازدهم خواند، وقتی در همین ایام عید در آمریکا طرح هایی برای تحریم ایران پیشنهاد شد و حتی برخی از آنها به تصویب هم رسید.

نادیده گرفتن واقعیت های روشن از طرف دولتمردان به جهت دستاورد سازی برای برجام که تقریبا تنها دل مشغولی چهار ساله دولت بوده است هم تعجب برانگیز و از طرفی هم چرایی آن به راحتی فهم می شود. وقتی تمام بنا بخواهد بر یک ستون استوار گردد فرو ریختن آن یعنی فرو ریختن بنایی که دولت وعده های بسیار و نتایج ضعیف آن را تبلیغ می کند. بنایی پوشالی که بر یک ستون ایستاده و تازه بیشتر اختیار آن در دست بدعهدان غربی است.

اما دور شدن سایه تهدید همان بهانه نخ نمای تکراری است که دیگر حتی موجب تعجب ملت ایران هم نمی شود. مدافعان سرسخت شکل گیری «برجام، به هر طریق» روزگاری با تب و تاب از سایه تهدید و جنگ سخن می گفتند و برجام را فرصتی برای دور کردن کشور از جنگ می نامیدند، اما جالب این بود که ملت بزرگ ایران، همان ایام هم به رخ دادن جنگ در آن فضا و به آن دلایل بیشتر به صورت مضحکه ای می نگریستند که عده ای را در برخی روزنامه ها و رسانه ها جارچیان آن قرار داده اند. حقیقت آن بود که ملت، پشت این «سایه جنگ» مترسکی را که غرب برای مرعوب کردن مردم ایران ساخته و پرداخته بود دیده بودند و این ادعا چیزی جز تلاش برای فرافکنی وعده‌ها و ناکامی‌های برجامی نیست.

اکنون که حتی برخی صاحب نظران و روزنامه نگاران و سیاست مداران غربی و آمریکایی به این نکته که گزینه نظامی بلوف بی اثری است اذعان کرده اند؛ به اینکه آمریکا را دیگر توان رویارویی نظامی در خاورمیانه نیست آن هم با کشوری مانند ایران؛ آمریکایی که در افغانستان و عراق در گل فرو رفته بود، چرا باز برخی در داخل اصرار دارند از آن استفاده کنند؟ این دلیلی جز توجیه امضای برجامی است که نقاط ضعف بسیاری دارد؟ دلیلی جز تلاش برای وارونه جلوه دادن حقایق و ژست پیروزمندانه گرفتن برای انتخابات؟

بازهم تفاخر به رشد بی کیفیت

روحانی اظهارداشت: «ما برای نخستین سال از زمان تصویب سند چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران، به رشد 8 درصدی در سال 95 دست یافتیم و این تحقق آرزویی 12 سال در این عرصه بود.»

رئیس جمهور، آسیب ناپذیری در برابر فشارهای خارجی را از جمله اهداف اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: «خودکفایی در عرصه تولید گندم و تامین مواد غذایی ، تامین گاز مورد نیاز کشور و افزایش صادرات نفت و میعانات نفتی ، تلاش هایی در عرصه اقتصاد مقاومتی بود.»

روحانی افزود: «عده ای تلاش دارند حقایق را معکوس جلوه دهند و فکر می کنند با وارونه کردن حقایق به دولت ضربه می زنند، اما این اقدام مردم را مایوس و ناامید می کند که ضربه به نظام ، کشور و ملت است . باید واقعیات را به مردم گفت و شرایطی سالم، شفاف و رقابتی را ایجاد کنیم تا مردم بتوانند انتخاب درستی انجام دهند.»

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به دو انتخابات مهم و سرنوشت ساز اردیبهشت ماه اشاره کرد و گفت: «در انتخابات پیش رو ، آنچه مهم است حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رای و تشویق همگان به رای دادن است.»

چه کسانی مردم را مایوس می‌کنند!

رئیس جمهور تصریح کرد: «مایوس کردن مردم از حضور در پای صندوق های رای حرکت در مسیر دشمنان ملت است و مردم بدانند سرنوشت کشور با نتیجه صندوق آراء رقم می‌خورد و حضور آنان در انتخابات، برای عظمت کشور بسیار اهمیت دارد.»

لازم به یادآوری است که انتقاد مایوس کردن مردم نیست. انتقادهایی که بر پایه استدلال و دلایل و شواهد متقن بیان می شود تذکری است به دولت. اما به راستی چه کسانی باعث یاس مردم می شوند؟ آن مدیر دولت تدبیر و امید که می گوید ما فقط توانایی تولید «آبگوشت بز باش و قورمه سبزی» داریم و یا حمایت دولتمردان تدبیر و امید از غارتگران بیت المال و امانتدار خواندن آنها؟ یا معوقه نامیدن بزرگ‌ترین اختلاس؟ یا ضعیف جلوه دادن توان نظامی ایران در برابر آمریکا؟ و.... به راستی کدام مایه یاس و دلسردی است؟

روحانی در ادامه انتخابات را کلید جمهوریت و مردمسالاری و از مبانی مشروعیت برشمرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران متکی به رای مردم و انتخابات است و اهداف بلند ملت و کشور از این طریق محقق می شود.»

رئیس جمهور با اشاره به نقش و اهمیت حضور پرشور و باشکوه مردم در انتخابات در تقویت جایگاه کشور در عرصه بین المللی اظهارداشت: «ما دنبال برگزاری انتخاباتی پرشور، باشکوه و توام با اخلاق و رقابت در کشور هستیم و خواهان انتخاباتی همانند برخی کشورها که با بداخلاقی و تخریب مواجه بود، نیستیم.»

روحانی با اشاره به اینکه باید نتیجه صندوق‌های رای، شکوفایی اهداف مورد نظر ملت ایران باشد و همه قوا باید دست به دست هم دهند و حضور حداکثری توام با اخلاق و راستگویی را در انتخابات پیش رو رقم بزنند، گفت: «رشد نظام در سایه مشارکت مردم و صندوق های آراء است و ضروری است که همگان مردم را به حضور فعال‌تر و حداکثری در پای صندوق های رای تشویق کنند و مردم نیز باید همیشه به صندوق های رای امید داشته باشند و اگر مایوس شوند و این امید قطع شود، پایان مردمسالاری و دمکراسی است.»

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۹۷۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: گروسی پس‌از انجام برخی رایزنی‌ها در تهران، به‌منظور شرکت در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، راهی اصفهان شد تا رایزنی با مقام‌های ایرانی را ادامه دهد؛ رایزنی‌هایی که به‌نظر می‌رسد دوطرف دیدگاه مثبتی نسبت به آن دارند.

برخی تحلیلگران معتقدند مواضعی که ازسوی گروسی و اسلامی در جریان نشست‌خبری در اصفهان مطرح شد، نشان می‌دهد ایران و آژانس درحال برداشتن گام‌های مهمی در مسیر تقویت همکاری‌های فی‌مابین و رفع برخی ابهام‌های باقی‌مانده هستند؛ موضوعی که درنهایت می‌تواند چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای را در زمینه ازسرگیری مذاکرات لغو تحریم‌ها ترسیم کند.

چشم‌انداز رایزنی‌های تهران - آژانس

یک کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با همشهری آنلاین با اشاره به رایزنی‌های مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی‌اتمی در تهران و اصفهان اظهارکرد: گروسی پس از دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های ایرانی، از جمله وزیر امورخارجه و رئیس سازمان انرژی‌اتمی، نسبت به رایزنی‌های انجام شده ابراز خوشبینی کرده، اما دقیقا تصریح نکرده درباره چه چیزی خوشبین است.

حسن بهشتی‌پور افزود: اگرچه دوطرف پس از دیدارها و رایزنی‌های انجام شده نسبت به گسترش همکاری‌ها و رفع ابهام‌های باقی‌مانده ابزار خوشبینی کرده‌اند، اما تجربه نشان داده مواضع گروسی وقتی به وین بازمی‌گردد قابل اتکا تر است. بنابراین باید در انتظار مواضع تکمیلی‌تر طرف مقابل درباره رایزنی‌های انجام شده در تهران و اصفهان بود.

وی عنوان کرد: در مجموع معقتدم اگر ایران و آژانس بتوانند به راهکار مثبتی برای رفع مشکلات و ابهام‌های باقی‌مانده دست یابند، آن‌ زمان است که می‌توان چشم‌انداز امیدوارانه‌تری پیش روی مذاکرات برجامی و رفع تحریم‌ها ترسیم کرد.

یک دیدگاه متفاوت

این کارشناس مسائل بین‌الملل اظهارکرد: درباره روند رایزنی‌های ایران و آژانس برخی قائل به این دیدگاه هستند که مشکلات ایران با آژانس زمانی حل می‌شود که مشکلات تهران با واشنگتن رفع شود. آنان براین گمان هستند که دو موضوع ادعایی باقی‌مانده ازسوی آژانس بیش از هر چیز جنبه «بهانه‌جویی» دارد. این دیدگاه درحالی مطرح می‌شود که از نظر من چندان قابل پذیرش نیست.

بهشتی‌پور ادامه داد: برخلاف برخی، معتقد نیستم اگر آمریکا اراده کند، همه مسائل و مشکلات موجود میان ایران و آژانس رفع خواهد شد. باید در نظر داشت آژانس تنها نهاد بین‌المللی معتبر است که صلاحیت نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای کشورهای عضو ان. پی. تی را دارد. بنابراین افزایش سطح همکاری‌ها با این نهاد، می‌تواند بسیاری از گره‌های موجود در زمینه رفع تحریم‌ها را بگشاید.

وی درباره برخی گمانه‌زنی‌ها پیرامون تبادل پیام‌های میان تهران و واشنگتن و تاثیر آن در سفر گروسی به تهران عنوان کرد: برخی براین نظرند که ممکن است مذاکراتی میان ایران و آمریکا انجام شده که سفر گروسی نیز در آن چارچوب انجام شده‌است؛ رویکردی که می‌تواند درنهایت به ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها منجر شود.

دست ایران پر است

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به برخی گمانه‌زنی‌ها درباره گشایش‌های جدید در مناسبات ایران و آژانس ادامه داد: اگرچه فعلا قرائن قابل استنادی به‌جز مواضع اخیر دوطرف وجود ندارد، اما نکته اینجاست که اگر همکاری‌های ایران و آژانس در مسیر درستی حرکت کند و گام‌های مناسبی برای رفع ابهام درباره دو مکان ادعایی آژانس برداشته شود، مقدمه‌ای خواهد بود برای احیای مذاکرات رفع تحریم‌ها

بهشتی‌پور با تاکید بر اینکه پیشرفت در همکاری‌های دوطرف، بهانه‌جویی‌ها را از آژانس می‌گیرد، ادامه داد: اگرچه آژانس در مقاطعی علیه ایران موضع‌گیری کرده و به سیاسی‌کاری پرداخته، اما باید توجه داشت که ازنظر بین‌المللی حق نظارت دارد و درنهایت مشکلات موجود باید رفع شود.

وی با بیان اینکه معتقدم راه رسیدن به توافق در مسیر رفع تحریم‌ها از آژانس می‌گذرد، اضافه‌کرد: باید در نظر داشته باشیم در شرایط کنونی برای پیشبرد مذاکرات در موضع قدرت هستیم. اکنون ایران از یک‌سو در مناسبات منطقه‌ای دست بالا را دارد و ازسوی دیگر ازنظر ذخایر اورانیوم غنی‌شده وضعیت مطلوبی داریم. بنابراین دست‌مان برای مذاکره پر است.

کد خبر 850166 برچسب‌ها رافائل گروسی هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محمد اسلامی - رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و آمریکا خبر ویژه

دیگر خبرها

  • جمهوری‎‌خواهان کنگره در پی تحریم دیوان کیفری بین‎‌المللی هستند
  • روایت حسن روحانی از مخالفت امام خمینی با مرتبط کردن سازمان اطلاعاتی با رهبری و بیت ایشان
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • چه کسانی دوست داشتند بابک زنجانی اعدام شود؟
  • فرار به جلوی متهمان مفاسد اقتصادی و دو برابر شدن تحریم‌ها
  • گفت و شنود/ پاره آجر!
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • تصمیم عجیب آمریکا برای تحریم دیوان بین المللی لاهه
  • یهودیان پرچم اسرائیل را وسط آمریکا پاره کردند+ فیلم